ATC szerviz es tunning

2010. Július 23. - Ahogy mások csinálják - Toyota Yaris 1.4 D4D hibás tuninggal, avagy az olcsó hús és a leve...

Teljesítménymérésre hoztak ma el hozzánk egy máshol tuningolt Toyota Yaris 1.4 D4D-t. Az tulaj kicsit furcsálotta az autó karakterisztikáját a módosítást követően...

yaris1.JPG


A teljesítménymérés igazolta a tulajdonos érzését. Az autó csúcsteljesítménye alig volt erősebb a gyári értéknél és csupán bizonyos tartományban volt attól jobb. Egyes tartomáynokban pedig még a gyári értékek alá is sikerült eltuningolni a kis Yarist. Persze az említett helyen a művelet "csak" gazdaságos 50.000,- Ft-ba került teljesítménymérés (tehát ellenörzés nélkül), mivel gazdaságosági okokból teljesítménymérőpaddal sem volt felszerelve a műhely.

 

yaris2.JPG

Mindemellett az autó összességében még rosszabb is lett, mint a gyári állapot. Mi az akciónk keretein belül 96.250,- Ft-ért "drágán" csináltuk volna meg a Yarist. Még, ha sikerül is helyre tennie, azaz eltalálnia a jó beállításokat  a másik műhelynek a második méréssel így már 75.000,- Ft -os költségnál fog tartani alsó hangon az ügyfél és akkor még mindig nem tudjuk azt, hogy gyári állapotában mit is tudott az autó, hiszen úgy sosem lett mérve.

A (hatalmas???) kérdés akkor, hogy mi is az olcsó, mi a drága...