ATC szerviz es tunning

# BMW M3 e46 Chiptuning

# BMW e46 M3 - Chiptuning

384Nm & 355Le > 392Nm & 373Le

Sok BMW rajongó szerint, minden idők egyik legjobb bajor hathengerese az S34B52 motorkódra keresztelt változat. Szó se róla a mai turbós verzióknak nincsen meg ez a méltóságteljes és tekintélyt parancsoló hangzása és nagyon kiforrott, időtálló technólgiája sem, melyet anno az M-GmbH fejlesztett a legerősebb utcai hármasba. 

BMW M3 e46 Chiptuning Dyno

A ma még fellelhető M3-asok így nem csoda, hogy egyre drágulnak és jelentős részük, tehetősebb tulajoknál sokadik hobbiautóként szunnyad hétköznap a garázsban, hogy aztán hétvégente hobbi versenyzésnél tegyen jó szolgálatot, az őt becsben tartó gazdája számára. Ezekhez a motorkhoz hozzányúlni bármilyen értelemben is, szoftversen (motorvezérlő) vagy fizikálisan (kipufógrendszer) nagyon veszélyes lehet, mivel gyakorlatilag könnyebb rontani a gyári állapoton, mint javítani. 
Az elmúlt években rengeteg időt töltöttünk el azzal, hogy ezen motor gyári lehetséges beállítás, tovább tökéletesítsük 100 oktános üzemanyag használata mellett. Az eredmények nem is várattak magukra, mint ismeretes. Ezen tapasztalatokat ültetjük át utcai vagy hobbi versenyzési célra használt M3-asokba is.
Kiemelkedő az alsó fordulatszám-tartományban elérhető többlet ennél a motornál, ami 50Nm plusz, valamint a csúcsteljesítmény is ami úgyszintén szépen fokozható a fordulatszám-korlátozás kitolása mellett általánosságban további 15-20 lóerővel.

BMW ME e46 Dyno Diagram