ATC szerviz es tunning

2009. Október 10. - Clió II, két szívvel

A bő tíz éve éve gyártják már a Clio második generációját, újabban Clio Campus néven. Érdekes, hogy tulajok mennyire megszeretik ezeket a szinte elnyűhetetlen, agilis, kis autókat.

Csupán véletlen egybeesés, hogy két tizedik életévét is betöltött, közel 200.000 km-t futott, tartalékautóként megmaradt Cliót hoztak el hozzánk motorhangolásra.

Pontosabban az egyik Clio már bő hat éve ATC-Tuninggal rótta az utakat, a másik még nem. Az egyik Clió az alap benzines 1.2-es változat volt, mely motor bizony sosem volt híres arról, hogy erős kormánymarkolásra késztesse a söfőrjét. Hosszas finomítgatás után sikerül azért egy picit fickósabbát enni az apró motorú Cliót. Ha számokban nem is, de arányaiban nem kevés az elért +10% lóerő és nyomaték. Ilyen keserves teljesítmény / kg aránynál, sokszor tényleg minden mozgósítható lóerő számít.

 

clio_1.2_8V.jpg

 

Az erősebb motorral szerelt, 1.6 16V motor pedig egészen zseniális lett. A jó pár éve bevált program-módosítást megtartva a kis Clió kapott egy elejétől a végéig átdolgozott kipufogórendszert, ami a puszta számadatokon kívül a chiptuninggal együtt, igazi kis rajtkirállyá tette az amúgy is igen robbanékony kisautót.

Nem csupán a magas nyomaték és a 125LE-s csúcstelljesítmény érdekes, hanem amilyen könnyen a tiltásig elpörög az autó az optimalizált árlamlásnak is köszönhetően.

 

clio_II_1.6_16v_STAGE2.jpg