ATC szerviz es tunning

Land Rover Range Rover Evoque 2SD4 Chiptuning

# Land Rover Range Rover Evoque 2.2 SD4 - 190LE
 
464Nm & 192Le > 495Nm & 238Le
 
Ügyfelünk azzal a problémával keresett meg minket, hogy az erősebbik dízelmotorral szerelt, sportos Range Rover Evoque szabadidő autóját egy másik műhelyben tuningolta, de nem érzi, hogy erősebb lenne az autója, éppen ellenkezőleg valamivel háromezres fordulatszámtól teljesen erőtlenné válik a motor, a kigyorsítások ennek következtében romlottak. 

Land Rover Evoque Chiptuning Dyno
Az Evoque végsebessége hatodik fokozatban, óra szerint 170-180 km/h-ra csökkent. Az ügyfél elmondását egy az egyben igazolta a teljesítmény mérés. Hogy megnézzük az autóval nincsen-e valami baj, visszaállítottuk a vezérlő szoftvert gyári állapotra.
A máshol módosított és a gyári görbét összevetve pedig kiderült, hogy gyakorlatilag csak rosszabb lett az autó mint, amit gyárilag is tudott a máshol készült tuninggal... Ezután készítettük el rá módosításunkat. Az eredmény magáért beszél. A legmodernebb motorvezérlő szoftverek bizony egyre komplexebben működnek. Amennyiben egy szoftver-módosítás nem megfelelő összefüggések figyelembevételével kerül módosításra, könnyen visszafelé sülhet el a mutatvány. De minden jó, ha jó a vége. :)
 ATC Módosítás vs. gyári állapot
 
Land Rover Evoque Chiptuning Dyno Diagram
Rossz tuning vs. gyári állapot