ATC szerviz es tunning

2011. Június 05. - Subaru Boxerdiesel Tuning

Sokan nem tudják, hogy a Subaru Boxerdízelekhez is létezik valódi chiptuning megoldás.

Egy Subaru Legacy Boxerdiesel tulajdonosa pár nappal ezelőtt érdeklődött nálunk telefonon, hogy dízel motors autóján tudunk-e chiptuningot végezni. Érdeklődött már többször, több helyen és mindig csak azt a választ kapta, hogy ezt a tipust nem lehet tuningolni.

Holott a helyes, de leginkább korrekt válasz az kellett volna legyen, akiknél érdeklődött, hogy lehet tuningolni, csak ők nem tudják, megfelelő eszközök és technikai felkészültség hiányában.

Minekután előzetes egyeztetés után megtuningoltuk a Subarut, rá két nappal következő e-mailt kaptuk:

"Tisztelt Uraim! Egy nappal az ominózus Subaru Boxerdiesel tuning után hadd adjam át kezdeti tapasztalataimat, illetve fiaim benyomásait: 1600-2000 /min fordulat felett hihetetlenül jó gyorsulást produkál az autó, a különbség a korábbi állapothoz képest fenomenális! Amikor a beavatkozás után próbakörre vittem a járgányt, alig-alig észleltem valamit, mert a szerviz körüli utcák minősége katasztrofális, a
forgalom akkor épp nagy volt, nem lehetett igazán meglódítani a kocsit, de valamit sejtettem, nagynéha 2000 felett, 2. fokozatban. De amit a gép hazafelé az M3-ason művelt, főleg 3-4. fokozatban, erősebb kigyorsításokkor, az mellbevágó volt.

Másnap, azaz ma kipróbáltam a kocsit a Bükkben, szerpentinen is. Nemcsak én, de az egyik fiam is letesztelte a "művüket".Hegyen-völgyön, kanyarban-egyenesben, 2-3. fokozatban....  elképesztő! IGEN jelentős javulás! Szinte vissza kell fognom magam, hogy ne használjam ki minden gyorsításkor a gép megnövekedett erejét. Kezdeti tapasztalataim tehát nagyszerűek, a beavatkozást csak ajánlani tudom bárkinek.

Köszönettel:  egy autóbolond érsebész  Miskolcról."

Íme az autó mérési DIAGRAMJA