ATC szerviz es tunning

ALTERNATIV ÜZEMANYAGOK - MOTOROPTIMALIZÁLÁS / BEÁLLÍTÁS

Világszerte elkezdődött az alternatív üzemanyagok bevezetése és használatuk elterjesztése. Ennek elsősorban a környezet kímélése és az olajimporttól való függőség csökkentése a célja.

A másik cél a hagyományos üzemanyagok kiváltása azok árának gyakori és erőteljes emelkedése miatt. Egyre inkább előtérbe kerül tehát Magyarországon is az alternatív üzemanyagok használatának a megfontolása, amely olyankor magával hozza a kiválasztott új üzemanyaghoz való motorbeállítás (adaptáció) szükségességét is. Ez utóbbi feladat megoldásában segítjük ügyfeleinket, lassan másfél évtizes motor-optimalizálási tapasztalattal.

Gázüzem

Ez lehet propán-bután (LPG), vagy földgáz (metán) használata, mindkét esetben kettős az autós feladata. Egyfelől a gázüzemet kiszolgáló berendezéseket megfelelő szakmai háttérrel és tapasztalattal rendelkező szakműhelyben be kell szereltetnie az autójába, másfelől a motor vezérlési paramétereit (jelen esetben az előgyújtást) hozzá kell igazítatnia a gázüzemmel való működés megváltozott körülményeihez.

Bioetanol (E85)

Sokan azt tartják, hogy erre az új üzemanyag-fajtára lehet a benzines motorral hajtott járműveket a legkönyebben átállítani, de tudni kell, hogy ilyenkor is összetett az autós feladata. Fontos ugyanis szem előtt tartani, hogy az etanol erősen marja azokat a felületeket, amelyekkel érintkezésbe kerül, tehát az autósnak először is tájékozódnia kell arról, hogy autójának a gyártása során tekintetbe vették-e a bioetanol jövőbeni használatát. Amennyiben nem, úgy nagyon fontos a marásnak kitett részek ellenálló anyagokból készült darabokkal való lecserélése. Ezután kell a befecskendezés és az előgyújtás áthangolásával lehetővé tenni, hogy a motor korrekt működése valós előnyöket hozzon az E85 üzemanyag használata során, méghozzá a motor károsodása nélkül.

Biodízel

A megfelelően kezelt, benzinkútnál vásárolt biodízel használata esetén az autósnak nincs különösebb tennivalója, legfeljebb kérheti tőlünk a szokásos, jól bevállt chip tuning elvégzését.